Linguini met Roquefort-roomsaus

voor 4 personen

INGREDIENTEN

– 400gr linguini, in 2 gebroken (gladde sauzen durven wel eens te ‘spetteren’)
– bakboter
– 2 ui fijngesnipperd
– gepelde tomaat 800gr, bij voorkeur in kleine blokjes
– 150gr roquefort / andere blauwe aderkaas – verbrokkeld
– 2 dl room
– toef peterselie fijngesnipperd als garnituur

BEREIDING

– Neem een ruime, brede pan
– de ui aanfruiten in boter
– helft van de roquefort toevoegen en aanroeren
– helft van de tomaten toevoegen, even laten pruttelen
– helft van de room toevoegen, weer opwarmen
– zachtjes laten inkoken op zacht vuurtje

Breng ondertussen in een grote casserole gezouten water met scheut olijfolie aan de kook, en voeg de linguini toe.
Voorverwarm 4 grote (pasta)borden.

– in de saus wat later resterende kaas, room, tomaten toevoegen
– goed laten opwarmen
– afkruiden met peter en zout

Giet de pasta af, laat hem even uitdampen.
Serveer in de borden met een schep saus en een flinke toef peterselie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s