Spaghetti Bolognese

per 4 personen
INGREDIENTEN

  • 10 plakjes pancetta (Delhaize), in reepjes
  • handvol verse rozemarijn, fijngehakt
  • Olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 455 gram rundergehakt
  • 1 glas rode wijn
  • 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten van 400 g
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 500 gram gedroogde spaghetti
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
BEREIDING
Neem een grote gietijzeren pan
Bak de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn.
Doe er dan het gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de vervolgens de wijn erbij.
Laat het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en de tomatenpuree erbij.
Voeg naar smaak peper en zout toe, breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier of een deksel en zet anderhalf uur in de voorverwarmde oven. Als de saus bijna klaar is kun je de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water doen en al dente koken. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus.
Leg de uitgestoomde pasta in voorverwarmde borden met een flinke schep saus.
Zet een kommetje gemalen parmezaanse kaas op tafel
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s