Salada Morelia (Barcelona 2010)

Deze salade at ik als lunch in El Born, trendy wijk in Barcelona. Lekker.


Dresseren in een groot bord per persoon, waarin vooraf balsamicostroop rijkelijk op de bodem werd gesprenkeld.

(Porties per persoon – als maaltijdsla)

– 1/2 zakje gemixte sla (eikenblad, veldsla, Notensla, …)
– zestes van 1 peer op stroop (uitgelekt)
– 100gr serrano ham (redelijk dik) in snippers gescheurd
– 2 tal advocadoreepjes
– 2 eetlepels zongedroogde tomaten
– 2 kerstomaatjes in kwartjes gesneden
– 1 theelepel (prei)scheuten
– 1 theelepel geroosterd sesamzaad
– dressing: olijfolie / zout

Serveren met warme broodjes (Ciabatta, hotelbroodjes, …)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.