Aardappel-Broccoli ovenschotel

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl

  • 750 gram vastkokende aardappels, in blokjes gesneden
  • 600 gram broccoli
  • 2 doosjes 40g gegrilde gerookte spekreepjes, versnipperd
  • 200 gram geraspte kaas
  • 20 cl room
  • 4 eieren
  • 2 fijngesnipperde ui, aangefruit in olijfolie
  • pezo
  • nootmuskaat

Bereiding voor 4 personen

Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout net gaar.
Versnij zorgvuldig de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten bij het kookwater van de aardappelen.
Afgieten en goed laten uitlekken in een vergiet.
Na geruime tijd in een ingevette ovenschaal aandrukken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Maak een mengsel van de eieren, de room, de spekjes, 100gr kaas, peper en zout.
Giet dit over de aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart 30 min in de oven. Rond verder af gedurende 10 minuten onder de grill

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.