Pasta Siciliana

Voor 4

  • 125 gr verse pasta per persoon
  • 2 blikjes ansjovis
  • 250gr broodkruimels
  • pijnboompitten
  • donkere krenten
  • 3 tenen look (niet geplet)
  • olijfolie
  • tomatenpuree
  • tak platte peterselie

Broodkruimels samen met een scheut olijfolie en een intakte teen look laten aanbruinen.
Doe dit op een laag vuur, terwijl je constant met een spatel roert. Verwijder de look en schep in een serveerkom.

Verwarm de ansjovis ‘au bain marie’ en plet ze met een vork helemaal fijn tot een pasta.

Neem een ruime diepe pan.
Verwarm op een matig vuur in olijfolie de tak peterselie en 2 intakte tenen look.
Zodra de olie heet is doe een handvol pijnboompitten erbij en rooster ze mee.
Verwijder de peterselie en look.
Even later voeg je de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree toe. Leng aan met water.
Nadat je een homogene massa hebt verkregen, voeg je een handvol krenten toe.
Vervolgens doe je er de ansjovispasta erbij, en meng de massa op een laag vuur.
Zout is optioneel, gezien de basisingrediënten van nature reeds zout zijn.

Bestrooi gekookte en uitgelekte (verse!) pasta met de broodkruimels, de saus, en geniet ervan met een glas witte wijn.

Met dank aan Gentse Waterzooi en Gène Bervoets

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.