Schnitzel – Antwerpen (8/10)

Spontaan, jong en met een hoek af. Voor een rustig, discreet etentje met z’n tweetjes zoek je best elders. Als je echter met een beperkt gezelschap in een rumoerige, huiselijke sfeer je smaakpapillen wil verwennen, ben je hier op het juiste adres.
Aan de gevel herinneren restanten van restaurant Het Peerd nog aan de vorige bestemming. De nieuwe uitbaters varen een andere koers. Het is meteen duidelijk: Schnitzel is jong, heeft er zin in en focust op de bereiding.
We zijn die avond met z’n zessen en gingen de uitdaging aan om alle gerechten op de kaart te bestellen. De tapas-benadering van Schnitzel laat dit experiment toe, zodat we aan het einde van de avond voldaan en zelfs zonder financiële kater  (55 EUR/pp) afsluiten.
Wellicht hangt in de keuken nog hun Dôme klok, want voor 20u is er culinair nog weinig te beleven. Uitgezonderd de mosseltjes die eerst arriveren, staren vele gasten gedurende lange tijd naar een leeg bordje (dit laatste werd m.i. niet vaak genoeg vervangen).
De steeds origineel gepresenteerde bereidingen worden vervolgens op tafel ingezet door één van de drie koks. Het zaalpersoneel —met op de achtergrond het geraas van de vaatwasser— baant zich een weg door de drukte. Om 22u zweeft nog een tafel over onze hoofden om twee late hongerigen een plaatsje te geven; we zien het graag door de vingers.
De zalige smaken doen al deze ongemakken vergeten. Het versgebakken brood vormt ideaal gereedschap om de resterende saus weg te werken en onze ondertussen doorleefde bordjes te reinigen; de gevarieerde pannetjes gaan steeds schoon richting keuken.
Culinair blijft het in stijgende lijn, met als mooie afsluiter een heerlijk citroentaartje wat me nog lang zal bijblijven. Aanrader.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.