Bar Chine – Draakplaats Antwerpen (7/10)

Omdat we die avond niet veel tijd hebben, laten we Cui Chine links liggen en opteren we voor ‘kleine’ broer Bar Chine. Lang worden we er niet aan ons lot overgelaten, want de attente bediening plaats met zwier een portie nootjes terwijl we ons in de kaart verdiepen. De banken en krukjes zijn redelijk spartaans, doch de Wasabi Sour cocktail, én de correcte bediening doen dit meteen vergeten.

Het concept draait helemaal rond food sharing, een aziatisch benadering in een modern kleedje. We laten ons verwennen met de spring rolls, dumplings, de venusschelpen, maar de vooral de veggie rolls slingeren me terug naar zuid-oost azië.
De kaart sluit te gauw compromissen met westerse tradities: een Hot-Dog als suggestie met brood en mayo dressing? Dacht ik niet! Chocomousse op de dessertkaart? Sorry. I Don’t buy it; blijf trouw aan je Aziatisch concept. Gelukkig speelde de bediening daar schalks op in.

Qua dessert deed ik een goede zaak door te kiezen voor het taartje met maracuja, meringue en zanddeeg: verrukkelijk. De rekening was minder Aziatisch, maar de omkadering tilt de zaak op tot street food delux.

48,- pp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.