Kandinski – Kapellen (6/10)

Enkele jaren geleden aten we een kleine hap in het café vooraan. Deze keer zakken we op een doordeweekse avond af voor een tweede lezing in het ‘Restaurant’.
Zoals we in het noorden van Antwerpen gewoon zijn, hangt er een Country Club sfeertje. Die klasse vinden we terug op de tafels: gesteven servietten, glimmende glazen, strak tafellaken, doch ietwat versleten lederen fauteuils. TIP: Reserveer zeker de ronde tafel, voor 4 of de wat grotere zitronde vooraan; altijd aangenaam.
Terwijl op de achtergrond een radio nostalgie-achtige soundtrack de ruimte vult, ga ik voor de garnaalkroketten en de steak tartare.
De klasse van het interieur weerspiegelt zich echter niet in het bord en de bediening. Deze laatste was redelijk vermoeid; moest die avond in de zaal de service op zijn eentje klaren en verviel vaak in de traditionele “En, … heeft het gesmaakt?…”

Het net té nauw gelegde bestek moest alweer wijken voor een breed rechthoekig bord: centraal een traditionele garnituur, lekker zonder meer, de twee donkerbruine garnaalkroketten hadden een redelijk bombastisch vettige ervaring in de mond, doch lekker.
De steak tartaar was een tegenvaller: geen structuur, noch kappertjes, geen eitje. Amper een zurig accent: één schijfje augurk onder een dooddoener van een italiaans duo rucola en parmezaans-schilfers. Dan nog wat concentrisch zwaaien met de balsamico, kortom: inspiratieloos. Dit was gewoon een ordinaire américain prepare.
Toch een lichtpuntje: de frietjes waren heerlijk, en een tweede portie kwam tijdig toe.
Het is wel jammer dat je hoofdgerecht daarvan afhangt.
Het is al na elven en iedereen wordt moe. Als we de (dessert)kaart vragen, laat de ober pas weten als we de kaart in handen hebben, dat we eigenlijk al te laat zijn, gezien de keukenhulpjes reeds afdropen.
Na de koffie betalen we m.i. te veel: 45,- aperitief en water inbegrepen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.