KAMO – Elsene (8/10)

“En met honger buitenkomen…” mompelde ik nog de dag ervoor.

Een reflex die ik vaak maak, als ik aan de Japanse keuken denk. KAMO in Elsene was een adresje waar we al een hele tijd wilde gaan dineren. Op een donderdagmiddag arriveren we na 13u voor de lunch in een mondain, strak interieur. Het onthaal is hartelijk en geven onze ogen de kost. Het is hier aangenaam voor zowel romantisch àls zakelijke gelegenheid.

We kiezen de menu à 55 euro. Mijn voorkeur gaat uit naar de steak als hoofdgerecht en mijn tafelgenoot kiest voor de sushi. Of we een aperitief wensen (?) wordt overgeslagen, en we worden hiervoor als het ware een beetje voor afgestraft, want naast ons glas water staren we enkel naar een matje en een twee zorgvuldig gepositioneerde chop-sticks.
Het duurt een tijdje en op dat ogenblik had een schaaltje met kroepoek al een zegen geweest, jammer.

We starten met een bowl van octopus in tempura, en ik kan je verzekeren dat die culinaire toon meteen zet. Als tweede gang krijgen we sashimi van drie soorten vis op een niveau dat je zelden meemaakt. Mooi gepresenteerd, karig, doch ook nu weer heerlijk.

Ondertussen doet de hoofdstad zijn werk en baden we in een francophone atmosphère.
De steak kan mij zeker bekoren, zo mals als boter en omringd door een diepe fond met frisse toetsen. Een schaaltje rijst, en ietwat onbenullige portie bonsai groentjes begeleiden de creatie. Het blonde japanse bier matched prima, en zijn gembertoets refereert het nog het meeste naar onze Triple Karmeliet.

De man naast mij neemt het woord en vraagt aan het personeel de herkomst van de steak. Die blijkt Iers te zijn. Een pluim voor het eerlijk antwoord. Doch een demystifiëring van mijn duur aziatisch bord.

Het dessert speelt op veilig: een glas met een basis van yoghurt, acide gel en met rood fruit en vers muntblaadje afgewerkt, is lekker zuur. De matcha (schaduwgeteelde, steengemalen krachtige thee) daarentegen, is minder subtiel  geeft een boost van jewelste. Een aanrader om een namiddagdip tegen te gaan.

Terwijl ik de rekening gadesla, kijk ik over de schouder van mijn tafelgenoot en ontdek dat de aziaat aan de overkant 10% van ons menu aanrekent voor zijn lunchbox. Brussel met al zijn contrasten op zijn best.

62,- pp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.