Hungry Henrietta – (9/10) *gesloten*

De papa van mijn petekind wordt vandaag 50 en dat verdient een extraatje. Hungry Henrietta is zo’n gelegenheid waar je terecht kan voor een informele hap, een cosy tête à tête, maar ook voor speciale gelegenheden als vanavond. Al 8 jaar zak ik graag af naar dit bescheiden én deftig restaurant en ik gun het -na jaren te hebben verwaarloosd- weer wat aandacht.

In het weekend of feestdagen kan je hier niet terecht. Wellicht is dat ook het geheim dat het niveau na jaren nog steeds blijft zinderen in de bordjes. Het spontaan contact met de parallele keuken bij Hungry Henrietta is mijn ding. Je voelt je hier steeds welkom.

Het strak zwart interieur met betonnen vloer oogt koel, doch de zoals altijd ontwapenende bediening zorgt voor een warm en correct onthaal. De olijfjes, knapperig brood en zachte boter zetten de toon. Dit moet eerste keer zijn dat de suggesties spontaan worden toegelicht incl. het prijskaartje(!) per gerecht. Dit vind ik echt moedig én klantvriendelijk: je bespaart iedereen achteraf een financiële kater.

We hebben wat te vieren en het versgeperste fruitsap bij de Campari, maakt van deze traditionele aperitief geserveerd in kloeke glazen met flink wat ijs, weer nét iets meer. Gin tonic: eat your heart out.

Ik ga voor de salade met gepofte rode biet, rood lof, venkel en courgette als voorgerecht.  Met zwier wordt er een mooi bordje met kraakverse groentjes en een deftige portie voor onze neus gezet. Met de munt- en lookdressing is dit gewoon lekker en een mooie start.

De wijnkaart is overzichtelijk en hoeft geen verdere toelichting. Een fles Grüner Veltliner van het huis Huber is vanavond wel op zijn plaats.

Orgaanvlees is nooit mijn ding geweest, maar de epic kalfszwezeriken (ook als voorgerecht verkrijgbaar) laat ik nooit aan mij voorbijgaan. Super.

Na afloop heb ik wel glimmende lippen van de -oh zo heerlijke- olijfolie waar de steeds vriendelijke chef kwistig mee omspringt. Gelukkig zijn het de venkel (in het voorgerecht) en het witloof (bij de zwezeriken) die voor een mooi (ontvettend) evenwicht zorgen.

Die avond hebben we helaas koffie en dessert nagelaten, dus daarover kan ik niets kwijt.

Ik kan wel niet wachten om nog eens terug te komen.

77 euro/pp zonder dessert en koffie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.