Silo’s – Boortmeerbeek (9/10)

Maandagavond tafelen is niet evident in Vlaanderen. En als je die avond iets bijzonders te vieren hebt, ben je opgetogen dat je bij het begin van de week, meteen in weekendstemming bent. Uiterst bereikbaar, ruime parkeergelegenheid, een Dierendonck setting, een warm onthaal, de sfeer zit meteen goed voor deze carnivoor.

De Silo’s in Boortmeerbeek zijn al enkele jaren op dreef, doch je hebt nooit het gevoel dat er al sleet is op de formule. De ontvangst is hartelijk en de met tablet zwaaiende bediende wijst ons tafel P2 toe.

Ik heb een zwak voor industriële archeologie, dus ik ben hier meteen in mijn nopjes. De immense betonnen constructies boven je hoofd zijn verre van dominant. De akoestische omkadering, de plaatsing van de tafeltjes, het licht, de planten: een pluim voor de decorateur. De heel leesbare, uitgebreide wijnkaart (alle wijnen per glas én take-away verkrijgbaar), de vlotte bediening: alles speelt mooi op elkaar in.

Op tafel een tabletje boter, knapperig brood, lekkere olijfjes en ietwat overdadig gepigmenteerde cashewnoten.

De rode Merlot uit de Napa Valley is een schot in de roos, en begeleidt perfect het mooie bord lamshaasje met apart gedresseerde aardappel met rozemarijn. Mijn disgenote neemt de vis en de witte wijn van de maand, waarvan het glas iets te snel verdween door de overijverige kelner.

Als dessert gaan we enerzijds voor de café glacé met amaretto room en anderzijds voor de gemarineerde aardbeien, rozenwater, witte chocolade stracciatella en rabarbercompote. Opvallend is het naar zoethout smakend, groene kruid. De bediening weet ons dat ook meteen te kaderen.

Een aanvaardbare rekening en bij het buitengaan iemand die de deur voor je opendoet: dit snakt naar méér. (55 euro/pp)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.