Zalmburgers met broccolipuree

Zalig receptje van Pascale Naessens

• zalmfilets zonder vel / ongeveer 150gr/pp
• 1 broccoli
• 8 lente-uitjes
• 2 knoflookteentjes

Hak 5 lente-uitjes fijn en stoof ze samen met de broccoli gaar in wat water met een flinke scheut olijfolie.

Snijd 1 knoflookteen en nog 2 lente-uitjes fijn. Doe ze samen met de zalm in een blender, voeg wat peper toe en mix fijn. De soyasaus achteraf is zout genoeg.

Giet het water van de broccoli af, voeg weer een flinke scheut olijfolie toe en pureer. Kruid met peper en zout.

Maak een sausje met 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olijfolie en een versnipperde uitje.

Vorm burgers van het zalmgehakt en bak ze 2 minuten aan elke kant in flink wat olijfolie.

Lepel de broccolipuree op een bord, leg er een zalmburger op en serveer met het sojasausje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.