De Partage – Mechelen (7/10) tot 19.09.2019

Lokale, (h)eerlijke, biologische en dagverse producten, onder andere van MAkker & FERM verwerken we tot pareltjes om te delen met tafelgenoten. Laat je verrassen door klassiekers met een moderne toets, vergeten groenten, gewaagde smaken en dit steevast overgoten met liefde voor het vak!

We werken met een standaardmenu; met keuze tussen vis, vlees of vegetarisch voor het hoofdgerecht.

Er zal ook steeds een volwaardig vegetarisch menu te verkrijgen zijn.

Dit 4-gangenmenu komt op 38 € (excl dranken).

Het moet gezegd: deze locatie is subliem, je waant je in Berlijn, en met de nakende herbestemming van de shoppingbuurt aan de ring heeft het alle troeven om de volgende decennia uit te groeien tot een culinaire hotspot aan de Dijle.

Maar, maar, maar

Er is nog veel werk aan de winkel. Mijn score is nog mild, gezien dit meer een try-out is dan de officiële start. Maar ‘Pop-up’ mag geen term worden om zich achter te verschuilen.

Toen ik toekwam, herkende ik meteen het silhouet van de Big Green Egg barbecue: hier gaat men voor kwaliteit, denk je dan. Teleurstellend als die heel de avond als decorstuk ongebruikt staat.

Het lamsvlees (uit de pan, dan maar?) bij je hoofdgerecht blijkt de taaie nek met een hompje ratatouille (de nek, waar ik bouillon van trek). Noem dat toch niet ‘stoofpotje’, want dat bleek het zwarte kommetje waarin puree en groentjes verscholen lagen.

Het dessert (abrikozen in room) leek als twee druppels water op het voorgerecht (burrata met tomaten en basilicum).

Behulpzaam en sociaal personeel, dat wel. Maar het excuus “het was te donker, en daardoor heb ik de verkeerde wijn ontkurkt” is niet goed te praten.

Vaak lag de kringloopwinkel op de loer door het servies, waarin de gerechten niet tot hun recht kwamen. Papieren servetten: nog zo’n dooddoener.

De weg naar het toilet was een speleo-tocht doorheen het onverlicht gebouw.

Het sharing principe spaart wellicht werkkrachten uit in de keuken, maar aan tafel was het dan ook alle hens aan dek om je buik te vullen. De porties waren al bij al karig. Fijn dat de chef vooraf enkele sobere, maar wel lekkere hapjes voorschotelde en achteraf tijd maakte om met ons een praatje te slaan, maar ik had hem liever wat langer in de keuken gezien.

Als je heel de avond moet staren naar je leeg aperitiefglas, en met honger naar huis gaat, is er iets aan de hand. Gelukkig was ik in goed gezelschap en al bij al leuk tafelen.

Achteraf denk ik dat een buffet-aanpak nog beter zou matchen bij het familiale gevoel. Voorzie een regenplan en evenveel seuzzes als er plaatsen zijn. Vervang die lelijke Hoegaarden dekentjes door neutrale exemplaren.

Hopelijk legt men de lat hoger bij de start in april 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.